Η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης Κολίτιδα δεν είναι ταμπού!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (19 Μαΐου 2012) διοργανώσαμε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής, ένα street event, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, στην Πλατεία Κοραή.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να σπάσει το ταμπού που συνοδεύει τα ΙΦΝΕ, να "απενεχοποιήσει" τους ασθενείς, να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το πραγματικό πρόσωπο της ασθένειας, να κινητοποιήσει τους ασθενείς να αποδεχθούν την ασθένειά τους, να επισκεφθούν το γαστρεντερολόγο τους και να πετύχουν γρήγορη διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία.

 

ifne_1

 

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης στήθηκε ένα σκηνικό ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του θεάτρου δρόμου που πραγματοποιήθηκε. Το σκηνικό συμπεριλάμβανε: ένα τείχος με 1.000 χαρτιά υγείας, ένα branded βάθρο με τουαλέτα και το "στρατηγείο", μία τέντα πληροφοριών.

Η παράσταση δημιουργήθηκε από την ομάδα 3 ηθοποιών Motus Terrae και αποτύπωσε σε παράλληλο χρόνο και με απόλυτο συγχρονισμό την καθημερινότητα ενός ασθενή με ΙΦΝΕ σε σύγκριση με έναν υγιή άνθρωπο. Το "θεατρικό" αιχμαλώτισε με έναν πρωτότυπο τρόπο τα πρακτικά και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην καθημερινότητά τους.

 

 ifne_img       ifne_5       ifne_2

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με ΙΦΝΕ μίλησαν με τους περαστικούς, τους ενημέρωσαν για τα ΙΦΝΕ και μοίρασαν πάνω από 2.000 ενημερωτικά φυλλάδια ενώ προσκάλεσαν τους ασθενείς να γίνουν μέλη του Συλλόγου και 7 απ' αυτούς αποδέχτηκαν την πρόσκληση!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας στα Laser, Βαγγέλης Χειμώνας και ο Δ/ντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο "Τζάνειο Νοσοκομείο", κύριος Χαράλαμπος Τζάθας.

 

                             ifne_7          ifne_6

 

Υποστηρικτές:

  • LIDL χορηγός 1.000 ρολών χαρτί υγείας
  • Δήμος Αθηναίων προσέφερε την Πλατεία Κοραή
  • Υπουργείο Υγείας προσέφερε την Αιγίδα του